Als je een woning hebt met veel glas, dan kan het in de zomer erg warm worden binnen. Screens zijn een effectieve manier om de warmte buiten te houden. Maar hoeveel warmte houdt een screen eigenlijk tegen?

Wat is een screen?

Voordat we het hebben over hoeveel warmte een screen tegenhoudt, is het belangrijk om te weten wat een screen eigenlijk is. Een screen is een soort zonwering die bestaat uit een speciaal soort doek dat aan de buitenkant van het raam wordt bevestigd. Het doek is gemaakt van glasvezel en heeft kleine gaatjes, waardoor het zicht naar buiten behouden blijft, maar de warmte van de zon wordt tegengehouden.

Hoe werkt een screen?

Een screen werkt op een vergelijkbare manier als andere soorten zonwering, zoals rolluiken en jaloezieën. Het doek van het screen reflecteert de zonnestralen en houdt zo de warmte buiten. Daarnaast zorgt het doek voor verduistering en privacy, doordat het zicht van buitenaf beperkt wordt. Screens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor ze in vrijwel elk type woning toepasbaar zijn.

Hoeveel warmte houdt een screen tegen?

De hoeveelheid warmte die een screen tegenhoudt, is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de kleur van het doek. Donkere kleuren houden meer warmte tegen dan lichte kleuren. Ook de dikte van het doek speelt een rol. Hoe dikker het doek, hoe meer warmte het tegenhoudt.

Over het algemeen kunnen we stellen dat screens tussen de 70 en 90 procent van de zonnewarmte tegenhouden. Dit betekent dat het binnen aanzienlijk koeler blijft, wat vooral in de zomer erg prettig kan zijn. Daarnaast zorgen screens ervoor dat de airconditioning minder hard hoeft te werken, wat weer energie bespaart.

Zijn er nog andere voordelen aan screens?

Ja, naast het tegenhouden van warmte hebben screens nog meer voordelen. Zo bieden ze ook bescherming tegen UV-straling, waardoor meubels en vloeren minder snel verkleuren. Daarnaast zorgen screens voor meer privacy, doordat ze het zicht van buitenaf beperken. Tot slot verminderen screens ook het geluid van buitenaf, waardoor het binnen aangenamer wordt.

Screens laten plaatsen?

De zonweringspecialisten van Sundesign kunnen diverse soorten screens voor jou plaatsen zoals: elektrische screens, solar screens of binnenscreens. Vraag vrijblijvend een offerte aan of kom eens langs in onze showroom in Alphen aan den Rijn.