Raamdecoratie

Decoratief weren van zonlicht en warmte

Raamdecoratie wordt ook wel binnenzonwering genoemd. Dat komt omdat raamdecoratie niet alleen een decoratieve functie heeft, maar ook het zonlicht en de warmte weert. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie, waardoor er altijd een oplossing is die bij jouw interieur past.

Soorten raamdecoratie

Jaloezieën

Jaloezieën zijn al tientallen jaren enorm populair, zowel in woningen als in kantoren. Dat komt onder andere doordat jaloezieën praktisch zijn. Je kunt de hoeveelheid lichtinval namelijk nauwkeurig doseren zonder het zicht naar buiten te verliezen.

Bovendien zijn jaloezieën in vele maten, kleuren en materialen (hout en aluminium) verkrijgbaar, waardoor ze bij iedere interieurstijl passen.

Rolgordijnen

Met rolgordijnen kun je alle klanten op. Van een verduisterend gordijn tot een transparant gordijn waardoor je (beperkt) naar buiten kunt kijken.

Je kunt ook een blinderend en transparant gordijn met elkaar combineren, waardoor je een duo-rolgordijn krijgt. Duo-rolgordijnen zijn een ideale oplossing als je meer controle wilt hebben over de hoeveelheid lichtinval, dan dat met een normaal rolgordijn mogelijk is.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een goede keuze als je van een modieuze uitstraling houdt. Plissé betekent ‘geplooid’. De gordijnen zijn strak gevouwen waardoor ze hun kenmerkende uitstraling krijgen. Er zijn drie soorten plisségordijnen:

  • Gordijnen die je van boven naar beneden uitvouwt
  • Gordijnen die je van boven naar beneden en van beneden naar boven uitvouwt
  • Gordijnen met twee verschillende stoffen die je van boven naar beneden en van beneden naar boven uitvouwt.

Als je optimale controle over het zonlicht wilt dan zijn de tweede en derde soort de beste keuze.

Shutters

Vind je plisségordijnen niet mooi, maar wil je wel modieuze raamdecoratie? Dan kunnen shutters uitkomst bieden. Shutters zijn luiken waarin verstelbare horizontale latten zijn bevestigd. Hierdoor geven ze je interieur een modieuze en sfeervolle uitstraling.

Om het zonlicht te weren hoef je de lamellen niet geheel te sluiten. Ideaal, want zo blijft het altijd licht in je woning of kantoor.

Fractions

Fractions zijn de nieuwste soort raamdecoratie. Ze worden op het kozijn of de muur gemonteerd en zijn leverbaar in diverse designs en kleuren. Met behulp van een verticale schuifbeweging kun je de lichtinval regelen.

Je kunt de fractions ook openklappen, zodat het raam geheel vrij is. Fractions zijn niet alleen geschikt voor normale ramen, maar ook voor deuren en draaikiep- en kantelramen.

Lamellen

Lamellen zijn het makkelijkst te omschrijven als verticale jaloezieën die je tot 180 graden kunt draaien. Daardoor heb je goede controle over de lichtinval. Wanneer je de ramen vrij wilt hebben, kun je de lamellen naar de zijkanten van het kozijn samenvouwen.

Goed om te weten: wij kunnen ook elektrische lamellen leveren.

Dit kun je van ons verwachten

Raamdecoratie op maat

Gratis inmeten

Montageservice

2 jaar garantie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij zijn dealer van

winsol
winsol