Pergola zonnescherm voor extra schaduw in je tuin

Wat is pergola zonwering?

Pergola zonwering is een zonnescherm met staanders dat als terrasoverkapping meer flexibiliteit en mogelijkheden biedt dan een standaard zonnescherm.

Zo kun je bij een pergola zonwering kiezen voor gevelmontage of een vrijstaande constructie.

Ook kun je, door de staanders aan het uiteinden van pergola, werken met een breder doek. Dit doek is dan niet alleen groter, maar ook meer windvast en steviger dan het doek van een traditioneel knikarmscherm.

Vaak worden pergola zonweringen gezien als de meest stijlvolle terrasoverkappingen die ook nog eens erg functioneel en praktisch zijn. Een pergola zonwering op maat is dus dé oplossing voor een groot schaduwrijk terras.

  Zonwering op maat kopen

  Als erkend leverancier van pergola zonweringen bieden wij maatwerk oplossingen aan die jouw tuin of terras beschermen tegen de zon. Jouw schaduw is onze zorg, dus wij denken graag mee over een passende overkapping zodat jij heerlijk buiten beschermd kunt genieten van jouw terras.

  De voordelen van pergola met zonwering

  Voor het realiseren van meer schaduw in je tuin, kun je kiezen uit verschillende type zonweringen. Vaak wordt er direct gedacht aan een standaard zonnescherm.
  Toch biedt een pergola enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere terrasoverkappingen.

  Een groter doek

  Het voornaamste verschil tussen een pergola zonwering en een normaal zonnescherm, is de maximale breedte van het doek. Door de staanders aan het uiteinden van een pergola kun je een groter doek toepassen en ben je dus minder beperkt in vaste maten dan bij een knikarmscherm. Het doek is niet alleen groter, maar ook nog eens steviger en daardoor meer windvast.

  lexibele plaatsing

  Je kunt ervoor kiezen om de pergola zonwering tegen de gevel te monteren of als vrijstaande constructie te plaatsen in de tuin. Zo biedt dit type zonwering dus meer flexibiliteit dan andere vormen van terrasoverkappingen. Door de staanders van de pergola, is de zonwering tevens ook minder zwaar belastend voor de gevel van je woning.

  Goed beschermd tegen direct zonlicht

  Een ander belangrijk voordeel van pergola zonwering is dat deze bescherming biedt tegen direct zonlicht en helpt om de temperatuur op jouw terras te verminderen. Hierdoor kun je op de heetste dagen van het jaar toch buiten zitten. Ook zijn de doeken waterafstotend en UV-bestendig voor goede bescherming tegen zonlicht.

  Extra accessoires & elektrische bediening

  Om het comfort nog extra te vergroten, kun je nog een tal van extra accessoires kopen en installeren onder jouw pergola. Zo kan de pergola worden voorzien van een heater voor de nodige extra warmte wanneer het buiten net iets te koud is en kun je langer genieten

  Omdat alleen een heater soms niet voldoende warmte geeft, kun je jouw pergola ook voorzien van glazen schuifwanden.

  Door deze te installeren, zit je met slecht weer en regen toch nog lekker droog in de tuin.
  Voor de liefhebbers van een smart home, kan de zonwering worden bediend met io-homecontrol. Hiermee bedien jij de zonwering via je smartphone, ook al ben je niet thuis.

  Ook ‘s avonds in de tuin genieten onder je pergola

  Een pergola zonwering zorgt niet alleen overdag voor een aangenaam terras, onder het doek blijft ook ’s avonds warmte hangen. Hierdoor blijf je ’s avonds langer warm, zeker als je de pergola ook voorziet van de heater. Geniet van jouw terras zonder dat je het koud krijgt en ook wanneer het regent.

  Bovendien is het mogelijk om een verlichtingsbalk in het frame te monteren, waarmee je jouw eigen sterrenhemel creëert.
  Pergola zonwering zorgt dus ook voor sfeervolle en aangename avonden!

  Wat kost pergola zonwering?

  De kosten van een pergola zonwering worden bepaald aan de hand van de afmetingen, de accessoires en de keuze in type constructie (gevelmontage of vrijstaand).

  Doordat de zonwering op maat wordt gemaakt, lopen de prijzen per aanvraag flink uiteen. Daarom geven wij geen vaste prijs af, maar voorzien wij jou graag van een persoonlijke prijsopgave.

  Kom naar onze showroom in Alphen aan den Rijn voor een persoonlijk advies en ontdek direct alle mogelijkheden. Of vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website.

   Dit kun je van ons verwachten

   Pergola zonwering op maat

   Gratis inmeten

   Montageservice

   tot 7 jaar garantie

   Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Wij zijn dealer van

   winsol
   suncircle