Hor kopen voor raam of deur

Luchten zonder insecten binnen te laten

Na een zomerse dag is het heerlijk om de ramen tegenover elkaar open te zetten en je huis te luchten. Maar insecten zoals muggen en vliegen houd je liever buiten de deur. Horren zijn daar de ideale oplossing voor.

Voor ieder soort raam en deur is er een hor op maat te maken. En door het ruime aanbod aan kleuren passen de horren altijd bij de kleur van de kozijnen.

Soorten horren

Rolhorren voor ramen

Wanneer je een raam hebt dat naar buiten toe open gaat is een rolhor de ideale oplossing om insecten te weren. De rolhor wordt verticaal uitgerold.

Plissé raamhorren

Plissé raamhorren zijn opvouwbaar. Het voordeel hiervan is dat de hor niet terug kan klappen. Met hun stijlvolle uitstraling passen plissé raamhorren bij ieder interieur.

Inzethorren

Wanneer je raam naar binnen toe opent, zoals bijvoorbeeld bij een draaikiepraam het geval is, is een inzethor een goede oplossing om insecten te weren. Je kunt de hor zo in het kozijn plaatsen en weer verwijderen. Boren is niet nodig.

Rolhordeuren

De meeste achterdeuren gaan naar buiten toe open, waardoor het mogelijk is om aan de binnenzijde van je deur een rolhordeur te plaatsen. Rolhordeuren worden standaard van een magneetsluiting voorzien, maar een kantelsluiting is ook mogelijk.

Plissé hordeuren

Plissé hordeuren zijn hetzelfde als plissé raamhorren, maar dan voor deuren. Wanneer je openslaande deuren hebt, is het mogelijk om aan beide kanten van de deuropening een plissé hordeur te plaatsen. De deuren sluiten in het midden met een magneetsluiting op elkaar aan.

Vaste hordeuren

Een vaste hordeur wordt met scharnieren aan de binnenkant van het deurkozijn bevestigt. Vaste hordeuren zijn de oplossing als je bijvoorbeeld een huisdier hebt en het gaas daardoor sterker moet zijn dan dat van een standaard hor.

Horren met pollengaas

Als je last hebt van hooikorst, dan zijn horren met pollengaas de oplossing. De hor is gemaakt van een fijner gaas dan het gaas dat voor normale horren wordt gebruikt. Daarnaast is het gaas van een speciale coating voorzien waar pollen zich aan hechten. Met een beetje water en een zachte doek kun je de hor na het hooikoortsseizoen schoonmaken voor het volgende seizoen.

Petscreen horgaas

Normale horren zijn niet bestand tegen de scherpe nagels van je hond of kat. Petscreen horgaas is een stuk sterker, waardoor het minder snel stuk gaat. Het horgaas is alleen geschikt voor vaste horren. Dat komt omdat het gaas extra dik is en daardoor niet geschikt is om op te rollen.

Dit kun je van ons verwachten

Horren op maat

Gratis inmeten

Montageservice

Tot 7 jaar garantie

Vraag vrijblijvend een offerte aan