SCREENS

Ruimtebesparend alternatief voor zonneschermen

Screens zijn een goede oplossing als je de warmte buiten wilt houden, zonder dat het binnen donker wordt. Het doek filtert namelijk tot 85% van het zonlicht zonder de binnenruimte te verduisteren. Al is het ook mogelijk om speciale verduisterende screens te bestellen.

Doordat screens verticaal voor de ramen hangen zijn ze ruimtebesparend en heb je geen last van llichtinval aan de zijkanten van het doek. Onze screens zijn standaard windvast, doordat het doek door de zijgeleider wordt ingesloten. Dit type screens worden daarom ook wel ritsscreens genoemd.

Voordelen van screens:

Z

Warmte blijft buiten, licht komt naar binnen

Z

Geen lichtinval aan de zijkanten van het doek

Z

Geen inkijk van buitenaf, zicht naar buiten blijft behouden

Z
Ruimtebesparend
Z
Windvast
Z
Ook geschikt voor terrasoverkappingen

Elektrische screens

Standaard leveren wij elektrisch bedienbare screens. Met de bijgeleverde handzender kun je ieder screen afzonderlijk of tegelijkertijd bedienen. Via de io-homecontrol technologie (optioneel) is het mogelijk om de screens ook met je smartphone te bedienen. Zelfs als je niet thuis bent.

Om de motoren van de screens van stroom te voorzien, boren we kleine gaatjes in de muren of kozijnen om de snoeren op het stopcontact aan te sluiten.

g90_render_prijzenboekje_02_donkere_ondergrond
solar_screen_enkel

Solar screens

Naast screens die op het stopcontact aangesloten moeten worden kun je voor solar screens kiezen. Voor dit type screen wordt er een draadloze motor in de kast van de screen gemonteerd. Met behulp van een klein zonnepaneel wordt de accu opgeladen die de motor van stroom voorziet. Het zonnepaneel wordt ook in de kast van het screen gemonteerd, waardoor de strakke afwerking behouden blijft.

Met solar screens is het niet meer nodig om gaten in de gevel te boren voor de stroomkabels en bespaar je op de energierekening.

Binnenscreens

Wanneer het niet mogelijk is om een screen aan de buitenzijde van de gevel te monteren, zijn binnenscreens een goed alternatief. Een binnenscreen lijkt op een rolgordijn, maar heeft een fijnere stof waar je ook door naar buiten kunt kijken.

Het nadeel van binnenscreens is dat het doek achter het glas hangt, waardoor de warmtewering minder effectief is dan bij screens die aan de buitenzijde van de gevel gemonteerd worden.

binnenscreens
twee_screens_op_hoek

Wat kost een screen?

Doordat we onze screens op maat laten maken hanteren we geen standaardprijzen. De prijs voor een screen is afhankelijk van:

  • De afmetingen
  • Het type motor (elektrisch of solar)
  • De cassette (standaard RAL-kleuren zijn zonder meerprijs

Vraag een offerte aan om een voorstel op maat te ontvangen.

Dit kun je van ons verwachten

Screens op maat

Gratis inmeten

Montageservice

Tot 7 jaar garantie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij zijn dealer van

winsol
suncircle